Policja nie umie liczyć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Policja nie umie liczyć

ja w wigilie pojechalem auto umyc u nas byla w tedy sniezyca - wow snieg prawie puste ulice i ja...no ale to nic w porównaniu z tym co na waszych fotkach widac to musi byc frajda :roll:
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Policja nie umie liczyć

Policja ma poważny problem z policzeniem naszych punktów karnych - ujawnia "Dziennik Gazeta Prawna". Winna jest baza danych, aktualizowana z tak dużym opóźnieniem, że funkcjonariusze nie są w stanie ustalić, ile w danym momencie konkretny kierowca ma punktów karnych.

Kierowcom nie pozostaje więc nic innego, jak samemu liczyć swój "dorobek", pisze gazeta. Największy kłopot sprawia to tym, notorycznie popełniającym wykroczenia.

Tacy kierowcy często nie wiedzą, kiedy i ile punktów ulega kasacji. Nawet występując do policji o zaświadczenie, nie mogą być pewni aktualności danych.

Opieszałość policji - nas nie tłumaczy

Na dodatek olsztyński Wojewódzki Sąd Administracyjny orzekł, że nie można się tłumaczyć zaświadczeniem policyjnym, zawierającym nieaktualne informacje. Także zatrzymanie prawa jazdy nie może być cofnięte, w przypadku gdy punkty karne zostały w policyjnej ewidencji błędnie ujęte. Wyrok podtrzymał Naczelny Sąd Administracyjny. Zdania, co do takiej interpretacji, są podzielone.

A wszystko przez przestarzałe procedury policyjne, które dopuszczają pięciodniowy poślizg w dostarczaniu informacji o nałożeniu mandatu i punktów karnych do centralnej bazy danych - zauważa "Dziennik Gazeta Prawna".

za tvn24.pl
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• SMOG_84
      Rider
      • 2009
      • 395

Lepić punkty karne to potrafią za byle co, ale nie móc nad tym zapanować...

Poprostu Żenada
      O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

ja już się przejechałem na tym , a punkty schodziły i pół roku do SYSTEMU :lol:
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Re: Policja nie umie liczyć

Zamieszczone przez szkoda
          Kierowcom nie pozostaje więc nic innego, jak samemu liczyć swój "dorobek"...
          że co :?: :lol:
          głupie czy z policji :!: :?:

1. program zliczający pkt do bani,
          2. homologacji (legalizacji) na suszarki, videorejestratory czy fotopstryki brak,
          3. homologacji (legalizacji) na baloniki brak,
          4. beny czasem do dupowozów brak,
          ...
          co jeszcze im się przydarzy ?
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Dlaczego mnie to nie dziwi, że nie daja sobie rady z liczeniem punktów skoro nie potrafią nawet dobrze mandatu wypisac. Kiedys w Warszawie mnie zatrzymała policja na rondzie kolo Pałacu Kultury bo niby skrecilem nie z tego pasa a jechalem za innymi "warszawiakami" ale wiadomo rejestracja CB wiec byla okazja sie wykazac i wlepic mandat. Po przyjezdzie do domu tak czytam a na nim wypisane zamiast postanowień to posztanowień, a i moje imie sie zmienilo z Filipa zrobili Flip. Wiec co tu wymagac od nich liczenia w zaawansowanej matematyce jak nasi stróże prawa sa analfabetami.

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

nie narzekajcie tak na naszą policję, ostatnio mnie złapali na suszarę 50/118 i z 500zł/10pkt otrzymałem 200zł/4pkt znizkę chyba dostałem dlatego ze ustanowiłem dzienny ich rekord :wink:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• filipT
                Rider
                • 2010
                • 554

tylko pogratulować, pewnie w terenie zabudowanym
                Mój Szkodnik

Komentarz

• Misiekoctavia
                  Elegance
                  • 2005
                  • 891

Niechaj pierwszy rzuci kamieniem ten...
                  Juz od dawna licze swoje punkty od tak na wszelki wypadek zreszta jak kiedys zapytalem sie podczas kontroli ile mam punktow na koncie to tak dlugo czekalem az sprawdza w bazie, ze stwierdzilem, ze warto liczyc swoje punkty

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez filipT
                    tylko pogratulować, pewnie w terenie zabudowanym
                    tak w terenie zabudowanym tzn z jednej strony jest teren zabudowany a z drugiej nie ma, cos tam ze znakami drogowcy popieprzyli bo policjant stwierdził ze tylko z jednej strony suszą :shock:

dodam ze teren zabudowany był bez zabudowan, długa prosta, wiadukt z autostradą i przyczajone miski za wiaduktem :| pewnie jak by mi gosć wczesniej nie wyjechał to bym go nie wyprzedzał tylko jechał tak koło 80-90 a tak to lewy i 120 w mgnieniu oka :wink:

[ Dodano: Sro 21 Lip, 10 23:17 ]
                    ale standartowo na wiosne lub w lecie łapie 10pkt naraz a pózniej uwazam do kolejnej wiosny, czytaj zakładam antene na dach :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

piramida, cos w tym jest bo tez zawsze lapie punkty pozna zima/wczesna wiosna choc w tym roku niezlapalem zadnych

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Zamieszczone przez bzyq_74
                        2. homologacji (legalizacji) na suszarki, videorejestratory czy fotopstryki brak,
                        Kto ci takich głupot nadagał ??? zapewniam cie że każdy miernik prędkosci posiada książkę paszportową w której wbite są stosowne piczątki potwierdzajace jego legalizację oraz homologację.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• bzyq_74
                          RS
                          • 2008
                          • 3467
                          • Volkswagen
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Big
                          Zamieszczone przez bzyq_74
                          Kto ci takich głupot nadagał ??? zapewniam cie że każdy miernik prędkosci posiada książkę paszportową w której wbite są stosowne piczątki potwierdzajace jego legalizację oraz homologację.
                          Było kiedyś, że przestawiali radar z trójnoga do skrzynki i odwrotnie.
                          Na jedno miał legalizacje na drugie nie.
                          Suszarki swego czasu też mieli do bani, potrafiły źle wskazywać prędkość było nawet o tym na turbo.
                          MARCIN
                          Mój szkodnik

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Misiekoctavia
                            piramida, cos w tym jest bo tez zawsze lapie punkty pozna zima/wczesna wiosna choc w tym roku niezlapalem zadnych
                            wczoraj ledwie wyjechałem z Jasła, długa prosta, wieczór nic nie widać, jakis maruda przedemną no to lewy i ogien a tu cyk, jeszcze dobrze radia nie włączyłem, czekam na liscik z policji :evil: pewnie zrobi sie z tego 10pkt :evil:

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez piramida
                              Zamieszczone przez Misiekoctavia
                              wczoraj ledwie wyjechałem z Jasła, długa prosta, wieczór nic nie widać, jakis maruda przedemną no to lewy i ogien a tu cyk, jeszcze dobrze radia nie włączyłem, czekam na liscik z policji :evil: pewnie zrobi sie z tego 10pkt :evil:
                              może zdjął was razem
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

szkoda, pozniej okazało sie ze stał smietnik który cyka na dwie strony i nie tylko ja sie naciąłem, heh te nasze piekne drogi gdzie na kazdym przejsciu fotoradar a za zakrentem suszarka

Komentarz

• blind_walker
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 4533
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jakieś 2 tygodnie temu miałem następującą sytuację. Teren zabudowany, jechałem o ok 20km/h więcej niż przewidywały przepisy. Namierzyli mnie... No trudno. Zatrzymuję się, pan policjant przychodzi do mnie, otwieram okno, przedstawia się, prosi o papiery, prosi o włączenie świateł awaryjnych itd. Podchodzę zobaczyć wynik, zostaję pouczony o możliwości nieprzyjęcia mandatu, dmucham w alkomat. Czyli wszystko tak jak powinno być w czasie kontroli. W czasie kiedy jeden z policjantów wypisuje mandat, drug i namierza motocyklistę- nie zatrzymał się, oboje pakują się do Ceed'ki i zaczynają pościg przy okazji zabierając: prawo jazdy, dowód osobisty, ubezpieczenie OC i dowód rejestracyjny. Mówię, żeby mi oddali papiery, a oni w pośpiechu, żebym poczekał, to potrwa kilkanaście minut. :shock: Wrócili po jakiś 7-8, oczywiście motocyklista im uciekł. Już na nic nie zwracałem uwagi, bo miałem i tak lekkie opóźnienie, dlatego mam pytanie do Was. Czy postąpili dobrze zabierając wszystkie dokumenty?
                                  mkII 20VT (600h worked)
                                  Roooooomster

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

nic sie nie martw, za chwile przyjdzie podpisana umowa kredytowa z banku :szeroki_usmiech

Komentarz

• blind_walker
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4533
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, ani nie strasz... :P
                                      mkII 20VT (600h worked)
                                      Roooooomster

Komentarz

Pracuję...